Universitatea Politehnică Timişoara acordă 100 de premii pentru elevii merituoşi

UPT acordă 100 de premii în valoare de 1000 de euro fiecare, pentru elevii merituoşi. În contextul apropierii Centenarului existenţei sale, Universitatea Politehnica Timişoara a demarat proiectul Politehnica, 100% performanţă (100 de politehnişti de succes pentru 100 de liceeni merituoşi), cu scopul de a identifica şi sprijini 100 de tineri cu capacităţi deosebite din liceele din regiune şi nu numai, se arata intr-un comunicat de presa.

Suma alocată premierii va fi constituită din raportul financiar adus de absolvenţi de succes ai Universităţii Politehnica Timişoara (care vor fi şi mentori pentru cei 100 de elevi), sponsorizările obţinute de la partenerii economici şi veniturile proprii ale UPT.

Elevii selectaţi vor fi invitaţi la Universitatea Politehnica Timişoara pentru a înţelege istoria şi performanţa UPT, vor fi puşi în legătură cu 100 de mentori din rândul politehniştilor de succes, li se vor acorda premii de excelenţă în valoare de 1000 de euro fiecare, iar la începutul lunii septembrie, vor participa la o serie de şcoli de vară organizate pe mai multe domenii. Traseul profesional al celor 100 de elevi merituoşi va fi monitorizat şi susţinut de Universitatea Politehnica Timişoara şi după acordarea premiilor.

Grupul ţintă vizat în proiect este reprezentat de elevi din clasele a X-a şi a XI-a din 7 judeţe (Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Bihor), dar proiectul nu exclude participarea la competiţie şi a altor elevi, din alte judeţe.

Selectarea elevilor se va face pe baza unui clasament realizat ca urmare a completării unui formular de înscriere, disponibil pe site-ul UPT, unde sunt postate şi Regulamentul competiţiei, precum şi Calendarul de desfăşurare a proiectului. Formularul de înscriere completat va trebui transmis până în data de 31 mai 2019 la adresa menţionată în Regulament.

Elevii selectaţi pentru premiere vor fi invitaţi să participe la începutul lunii septembrie la o serie de şcoli de vară organizate de Universitatea Politehnica Timişoara, iar premierea acestora se va realiza în data de 11 noiembrie 2019, în cadrul Galei aniversare Politehnica 100% performanţă, gală ce marchează intrarea Universităţii Politehnica Timişoara în anul Centenarului. Costurile de cazare, masă şi transport pentru elevi pe durata şcolilor de vară şi a festivităţii de premiere vor fi suportate de UPT din bugetul proiectului.