Tremend isi consolideaza prezenta in US prin achizitia 648 Group

Tremend,  compania romaneasca nominalizata de Deloitte intre cele mai dinamice organizatii  the software engineering din regiune, finalizeaza achizitia 648 Group, companie de servicii de dezvoltare web si mobile cu sediul in US.

Dupa ce a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 331% in perioada 2013- 2016 si a devenit compania romaneasca cu cea mai alerta crestere in Deloitte Technology Fast 50 CE 2016, Tremend isi consolideaza prezenta in US prin achizitia 648 Group. Avand deja clienti in 14 state din US, decizia Tremend reprezinta un pas important in strategia companiei de a-si extinde prezenta in US, pe langa alte regiuni precum UK sau tarile scandinave, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

 648 Group ofera de peste 16 ani servicii de dezvoltare pentru platforme web si mobile, pentru companii de advertising,  auto, turism, servicii financiare, retail, linii aeriene sau imobiliare din US. In acest timp, compania a dezvoltat solutii pentru  companii precum  Aeroportul International din Atlanta, Ford,  Samsung sau Netflix. Compania a fost infiintata in Aliso Viejo, California.

 “Intre cele doua companii exista o sinergie in ceea ce priveste cultura tehnica si experienta in a lucra cu organizatii din US. Impreuna, ne propunem sa crestem portofoliul de clienti in aceasta regiune, oferind solutii tehnice complexe si expertiza in  Artificial Intelligence, Internet of Things, Machine Learning sau Big Data.“ Marius Hanganu, Managing Partner Tremend

Val Balanescu, fondatorul 648 Group, se va alatura companiei Tremend in calitate de  VP, Business Development Americas. “Este un moment important pentru 648 Group.” , a mentionat Val Balanescu. ”Ne vom  alatura unei echipe puternice de ingineri software. Suntem impresionati de agilitatea si expertiza tehnica a companiei Tremend in industrii in care avem deja clienti: telecom, retail, auto, productie sau banking. Abordarea lor orientata spre proces, inovatia tehnica si agilitatea sunt atuuri importante pentru piata din US.”

 In 2017, Tremend a fost nominalizat de  Inc. 5000** printre cei mai dinamici furnizori de software la nivel European. In 2016, Tremend a ocupat locul  37 in topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, cea mai inalta  pozitie obtinuta de o companie romaneasca.
 Avand peste 12 ani de expertiza in dezvoltarea de solutii complexe, echipa Tremend a livrat cu succes peste 300 de proiecte pentru companii din 15 tari si 3 continente. Solutiile oferite sunt folosite de companii de top din telecom, retail, servicii financiare sau automotive si  au peste 60 de milioane de utilizatori.