Societatea 5.0 adusa in atentia Ministrului Alexandru Petrescu de Ambasadorului Japoniei in România

Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale, s-a intalnit ieri, 28 martie 2019, la sediul ministerului, cu ambasadorul Japoniei în România, E.S. Hitoshi Noda.

În contextul în care Japonia este un lider mondial în domeniul tehnologiei și inițiatorul conceptului de „Societatea 5.0”, părțile au discutat despre soluții punctuale privind crearea unei societăți moderne care să răspundă provocărilor prin incorporarea tehnologiilor inovative precum, internetul lucrurilor, robotica, inteligența artificială, big data, în ramurile economice, industriale și în viața cetățenilor.

„În plan internațional, transformarea digitală înregistrează un ritm accelerat de creștere la toate nivelurile, iar prin dezvoltarea orașelor inteligente, a ecosistemelor globale de inovație și rețelelor inteligente, se conturează arhitectura unei societăți a viitorului ce va fi centrată pe confortul și siguranța cetățeanului. În acest sens, am agreat cu ambasadorul Japoniei în România, ES Hitoshi Noda, încheierea unui acord de cooperare cu ministerul omolog privind schimbul de experiență și de bune practici în vederea dezvoltării conceptului Societății 5.0, infrastructurilor de comunicații pentru tehnologii viitoare și securității cibernetice”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale.