S-a deschis Targul de Turism al Romaniei

Ediţia de primăvară 2019 a Târgului  de Turism al României este organizată în perioada 21-24 februarie 2019 la Romexpo în Pavilioanele B1 si B2!

Târgul de Turism al României contribuie la consolidarea industriei turismului din ţara noastră prin promovarea zonelor de atracţie turistica şi a serviciilor din România, dar şi prin organizarea de conferinţe şi sesiuni de dezbateri în care sunt abordate problemele industriei, împreună cu autorităţile în domeniu.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a deschis Târgul de Turism al României (TTR). Alături de ministrul turismului a fost şi vicepremierul României, Viorel Ştefan. Cu această ocazie, cei doi oficiali au vorbit despre măsurile guvernamentale care vizează dezvoltarea turismului şi despre campaniile de promovare a României ca destinaţie turistică importantă la nivel european.

‘Suntem prezenţi la TTR cu un stand amenajat de 100 de mp. Anul acesta am pus accentul pe tehnologie, veţi vedea ecrane de dimensiuni foarte mari pe care vor rula clipurile de promovare a României şi imagini reprezentative pentru ţara noastră. Târgul de Turism al României se află la cea de-a 41-a ediţie, iar eu am avut deosebită plăcere să fiu invitat la deschiderea târgului pentru a 3-a oară în calitate de ministru al Turismului. Am avut astfel oportunitatea de a vorbi tuturor celor prezenţi la târg despre măsurile pe care Guvernul le-a luat sau intenţionează să le adopte pentru dezvoltarea turismului din România. Fac aici referire la măsura voucherelor de vacanţă, care a reprezentat un sprijin semnificativ pentru mediul privat din turism, de asemenea reducerea cotei TVA la 5% pentru majoritatea serviciilor din sectorul de turism, redevenţe zero la apele minerale, o măsură foarte importantă pentru cei care vor să investească în turismul balneo. Este foarte important de ştiut şi că am simplificat procedura de atribuire a contractelor cu finanţare pentru autorităţile locale care depun proiecte la Ministerul Turismului. Astfel, conform noii legislaţii, autorităţile locale pot primi bani de la minister doar dacă prezintă, în fază iniţială, Studiul de fezabilitate al proiectului, nu şi Proiectul tehnic, cum era în trecut. Mai mult decât atât, sumele cheltuite pentru întocmirea proiectului tehnic de execuţie pot fi decontate de către Ministerul Turismului în limita a 3% din valoarea totală alocată prin contractul de finanţare. Anul 2019 este important pentru turism şi din perspectiva bugetului generos pe care îl are la dispoziţie Ministerul Turismului. De altfel, pentru Guvernul României, turismul este o prioritate, iar investiţiile în acest domeniu sunt imperios necesare. Consider că, având acest sprijin, vom putea învesti în campanii de promovare pentru creşterea notorietăţii României ca destinaţie turistică importantă la nivel european’, a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

‘Turismul este un domeniu prioritar pentru Guvernul României, tocmai de aceea, în ultimul an, Executivul a adoptat măsuri pentru stimularea industriei turstice. Una dintre acestea este Fondul de Investiţii destinat autorităţilor locale din zonele balneo, un proiect necesar pentru stimularea acestei ramuri a turismului din România. Prin intermediul acestui fond, investitorii vor avea cel mai important sprijin dat vreodată de statul român. Câteva exemple dintre capitolele care se pot finanţa sunt reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport care să faciliteze accesul în staţiunea balneară, achiziţiile în scop de dezvoltare turistică, achiziţiile de aparatură medicală, pregătirea şi formarea personalului de specialitate’, a declarat vicepremierul Viorel Ştefan.

Cu ocazia deschiderii Târgului de Turism, reprezentanţi ai Ministerului Turismului din România şi ai Agenţiei de Investiţii din Republica Moldova au lansat proiectul ‘Ruta Voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt în România şi în Republica Moldova’. Această rută va străbate 22 de localităţi din România din şase judeţe, nouă localităţi din Republica Moldova şi zece domenii viticole, oferind, astfel, turiştilor o lecţie de istorie şi de spiritualitate prin intermediul obiectivelor turistice prezentate.

Sursa: comunicat de presa MT