Cum s-au cunoscut Prințul Harry și Meghan Markle

0
715

Prințul Harry și Meghan Markle susțin că a fost dragoste la prima vedere pentru ei și că amândoi au simțit că scurta lor primă întâlnire aranjată pe nevăzute ar putea să devină ceva foarte important, transmite AFP.

Întâlnirea lor a fost aranjată de un prieten comun, pe când fosta actriță americană era în trecere prin Londra, în iulie 2016. Cei doi au mărturisit mai târziu că știau foarte puține unul despre celălalt. Viteza cu care s-a dezvoltat relația dintre ei i-a surprins pe amândoi.

“Faptul că m-am îndrăgostit atât de repede de Meghan a fost atât de incredibil, încât a fost o confirmare că, pentru mine, astrele erau aliniate. Totul era perfect”, a spus Harry ulterior.

Cei doi împărtășeau o pasiune pentru acțiunile caritabile

După mai puțin de doi ani, ei se vor căsători la castelul Windsor, pe 19 mai, pecetluind o relație care s-a dezvoltat rapid departe de ochii presei și care a supraviețuit după ce a devenit publică și a captat atenția întregii lumi.

Când s-au întâlnit prima dată, Markle era o femeie în vârstă de 34 de ani, divorțată de trei ani, iar Harry, pe atunci în vârstă de 31 de ani, avusese deja mai multe relații și pusese punct de curând carierei sale de zece ani în armată. Harry nu auzise niciodată de Markle și nu vizionase serialul TV “Costume/ Suits”, în care actrița a jucat din 2011.

Și-au dat întâlnire a doua zi, iar, câteva săptămâni mai târziu, plecau în vacanță în Botswana, “un pas uriaș” făcut atât de devreme, dar care a meritat, după cum a spus ulterior Harry.

Relația lor a continuat departe de ochii presei timp de șase luni, Markle continând să filmeze pentru “Suits” în Toronto. Prințul a spus că familia regală l-a sprijinit foarte mult în ceea ce privește această relație, inclusiv bunicii, regina Elizabeth a II-a și prințul Philip, tatăl, prințul Charles, și fratele, prințul William, și soția acestuia, Kate.

Atunci când relația lor a fost făcută publică, în noiembrie 2016, Harry a transmis un comunicat redactat în termeni foarte duri la adresa presei care a scris despre faptul că iubita sa este metisă.

La momentul respectiv, un purtător de cuvânt al lui Harry, Jason Knauf, a spus că Markle a fost subiectul unui “val de abuzuri și hărțuiri”. “Prințul Harry este îngrijorat pentru securitatea domnișoarei Markle și foarte dezamăgit că nu a putut să o protejeze”, a mai spus atunci Knauf.

În noiembrie 2017, într-o seară petrecută la locuința lor de pe domeniul Kensington, pe când preparau o cină cu pui prăjit, Harry a cerut-o în căsătorie pe Markle.

Inelul de logodnă a fost creat de Harry, folosind diamante care i-au aparținut mamei sale, prințesa Diana de Wales. Markle a spus “da” înainte ca Harry să încheie propunerea. Și-au anunțat logodna, iar Markle a fost rapid integrată în familia regală, participând la diverse evenimente oficiale.

Căsătoria prințului Harry, pe 19 mai, la castelul Windsor, se anunță a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie. În martie, Meghan Markle a fost botezată în Biserica anglicană, într-o ceremonie secretă, la care au asistat logodnicul ei și câțiva membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesară înainte de căsătoria cu prințul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, și șef al Bisericii anglicane. Markle, care era protestantă, a primit confirmarea imediat după botez.

Totodată, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii și-a dat consimțământul formal pentru căsătoria prințului Harry. “Îmi dau consimțământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales și Rachel Meghan Markle”, a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii șase moștenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obțină consimțământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prințul Harry este al șaselea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prințul Charles, fratele său, prințul William, și copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here