Printesa Eugenie a Marii Britanii s-a logodit cu un fost barman

Prințesa Eugenie a Marii Britanii, nepoata reginei Elizabeth a II-a, s-a logodit cu Jack Brooksbank, un fost barman devenit proprietarul unui club din Londra, cei doi urmând să se căsătorească în toamna acestuia an, informează Daily Mail.

Prințesa Eugenie – fiica prințului Andrew și a lui Sarah, ducesă de York – și Jack Brooksbank au o relație de șase ani și s-au logodit într-o vacanță în Nicaragua, la începutul acestei luni.

Informația despre logodnă a fost confirmată de casa regală, care a adăugat că nunta va avea loc în toamnă, la o dată care va fi anunțată curând.

Căsătoria va fi oficiată la aceeași capelă St. George de la castelul Windsor unde, pe 19 mai, prințul Harry, vărul lui Eugenie, se va căsători cu actrița americană Meghan Markle.

Prințesa Eugenie l-a cunoscut pe logodnicul ei într-o vacanță petrecută la schi în Verbier, Elveția. Relația a rezistat și la distanță, atunci când prințesa Eugenie, în vârstă de 27 de ani, s-a mutat la New York pentru a lucra ca director asociat la casa de licitații online Hauser & Wirth.

Eugenie s-a mutat recent într-un apartament de trei camere de lângă palatul Kensington, unde este vecină cu verii ei prinții Harry și William.

Jack Brooksbank, managerul clubului Mahiki din Mayfair, Londra, este foarte apropiat de părinții prințesei Eugenie – care au divorțat în 1996 -, aceștia declarându-se încântați de logodnă, și a fost deja prezentat reginei Elizabeth.

Prințesa Eugenie Victoria Helena de York, născută pe 23 martie 1990, este mezina prințului Andrew, al treilea copil al reginei Elizabeth și al prințului Philip și al șaselea în ordinea succesiunii la tron.

Eugenie este a opta în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Deși nu trebuie să ceară consimțământul reginei pentru a se căsători – doar primii șase succesori la tronul Marii Britanii trebuie să respecte regula, altfel pierd acest drept -, apropiați ai familiei regale spun că prințesa Eugenie a făcut acest lucru, în semn de respect și pentru că este foarte apropiată de bunica sa.

sursa: mediafax.ro