Primaria Sectorului 6 organizeaza cursuri de calificare gratuite pentru persoane defavorizate

0
189
Persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile, domiciliate legal în Regiunea Bucureşti-Ilfov, au şansa de a învăţa o nouă meserie şi de a-şi lărgi orizontul profesional.

Începând cu această săptămână, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 recrutează beneficiari pentru cursuri de calificare pentru “operator introducere, prelucrare şi validare date” – 20 de cursanţi şi “lucrător în comerţ” – 25 de cursanţi, după cum reiese din comunicatul de presă al instituţiei. Cursurile sunt destinate persoanelor din grupuri defavorizate precum şomeri, persoane cu dizabilităţi, femei singure cu copii, persoane de etnie romă etc.

Cursurile sunt oferite gratuit în cadrul Proiectului “Şanse egale în comunitatea noastră” şi se adresează persoanelor domiciliate legal în Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Pe parcursul cursurilor, participanţii vor învăţa tainele celor două meserii prin intermediul sesiunilor teoretice şi practice.

Cursurile le oferă participanţilor şansa de a obţine o diplomă de calificare recunoscută de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale prin Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Trecerea testului final şi obţinerea diplomei de calificare sunt răsplătite cu suma de 500 de lei acordată fiecărui absolvent.

Pe durata în care sunt incluşi în proiect, beneficiarii vor primi consiliere profesională şi vocaţională, orientare pe piaţa muncii şi suport emoţional oferit de specialişti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, acest pachet de servicii având ca obiectiv pregătirea beneficiarilor pentru condiţiile unei pieţe a muncii dinamice şi îmbunătăţirea şanselor de a obţine un loc de muncă.

Aflat în faza de sustenabilitate, cu finanţare de la bugetul local al Sectorului 6, proiectul “Şanse egale în comunitatea noastră” a debutat în luna octombrie 2013, beneficiind de finanţare prin intermediul unor fonduri europene nerambursabile.

În această primă etapă, un număr de 212 persoane aparţinând grupurilor vulnerabile au primit diplome de calificare în diferite meserii, multe dintre ele fiind ulterior angajate.

Mai multe informaţii despre cursurile de calificare profesională din cadrul Proiectului “Şanse egale în comunitatea noastră” se pot obţine la numărul de telefon 021/410.31.36.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here