Noua parcare moderna din Sectorul 4 va facilita locuri libere la orice ora, chiar si cu abonamente pentru parcare de resedinta

Noul sistem de administrare a locurilor de parcare din Sectorul 4 al Capitalei a fost montat deja în cea mai recentă parcare publică, construită pe Șoseaua Olteniței. Amenajată pe o suprafață de 6434 metri patrați, parcarea deservește una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4 și are o capacitate de 236 de locuri, dintre care 70 sunt destinate abonaților, 17 persoanelor cu dizabilități și 3 mașinilor electrice.

Mai mult, noua parcare de pe Șoseaua Olteniței oferă posibilitatea locuitorilor din zonă, de a-și asigura, în permanență, un loc de parcare liber, la orice oră. Pentru acesta, Primăria Sectorului 4 a instalat și a dat în funcțiune un sistem complet de blocatoare a locurilor de parcare, pe care cetățenii îl pot folosi pe bază de abonament. Astfel, proprietarii autovehiculelor din zonă, și nu numai, pot opta pentru un abonament nenominal, în valoare de 10 lei /lună, cu posibilitatea de a-l achita integral pentru un an întreg și vor avea la dispoziție, în permanență, un loc liber de parcare. Fie pot alege un abonament în valoare de 20 lei/lună, pentru a-și rezerva nominal, un parcaj liber, pe toată durata zilei și pe care utilizatorul îl va putea gestiona, în funcție de necesitate, cu ajutorul unui blocator.

Acționate electronic, dintr-o telecomandă, care poate recepționa semnalul de la distanță, sistemele permit blocarea și deblocarea locului de parcare în doar câteva secunde. Accesul abonaților în parcare se va face pe baza unei cartele magnetice, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze în parbrizul mașinii. Parcarea este destinată și utilizatorilor temporari. Accesul acestora se va face pe baza de tichet. Tariful pentru un loc de parcare este de 1 leu pentru un interval de două ore, iar plata se va putea face, fie la automatele self-pay, fie prin card sau SMS.

De noile sisteme vor putea beneficia, la cerere, toți utilizatorii locurilor de parcare de reședință de pe raza Sectorului 4. Astfel, persoanele care doresc să nu-și mai găsească locul de parcare ocupat în mod abuziv de altcineva, pot solicita exclusiv electronic, prin intermediul platformei online mobilitateurbana4.ro, montarea unui astfel de blocator.

Ulterior, odată cu instalarea dispozitivului pe locul de parcare identificat, utilizatorul va primi toate accesoriile pentru folosirea corespunzătoare a echipamentului. Pentru o gestionare cât mai eficientă a locurilor de parcare de pe raza Sectorului 4, parcările publice vor fi incluse în cadrul unei aplicații mobile.Cu ajutorul acesteia, șoferii vor putea afla în timp real, care este cea mai apropiată parcare publică în care își pot parca mașina, dar și cum pot ajunge la ea. Totodată, aplicația va permite și plata locului de parcare

Sectorul 4 este primul și singurul, în acest moment, care are parcări de utilitate publică, realizate prin investiții proprii, atât pe bulevardele preluate în administrare, de la Primăria Capitalei, cât și în diferite zone, ca obiective de sine stătătoare.