„Baseball, Cupa României” si alte evenimente sportive vor fi organizate weekend-ul viitor la Constanta

Pe 10 și 11 mai, Constanța face sport! „Baseball, Cupa României”, „Mișcarea pentru toți” și „Trofeul Jackie Robinson” sunt evenimente sportive care vor marca weekend-ul viitor. Manifestările sportive vor debuta vineri, 10 mai 2019, ora 09:00 cu meciurile de baseball din Cupa României, se arata intr-un comunicat de presa.

Sâmbătă, 11 mai 2019, la ora 11.00 va începe meciul-eveniment de baseball între echipa SUA, reprezentată de militarii americani din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, și echipa națională de baseball a României. Trofeul Jackie Robinson a ajuns deja la cea de a treia ediție în Constanța. Meciul celebrează 72 de ani de când legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei. Meciul este organizat de Primăria Muncipiului Constanța, Ambasada SUA și Federația Română de Baseball și Softball.

La ora 13.00, va începe prima ediție a „Mișcării pentru toți”. Stadionul „Gheorghe Hagi” va deveni o mare arenă în care se vor desfășura, simultan, zeci de competiții din discipline sportive diferite: atletism, baschet, box, gimnastică, haltere, handbal, karate sau scrimă. Vor participa sportivi de la cluburile constănțene, foști sportivi de mare valoare, medaliați olimpici, mondiali și europeni, dar și antrenori din Constanța. Inedit este faptul că lor li se poate alătura orice constănțean, copil, părinte sau bunic. Toți cei care iubesc mișcarea și care doresc să desfășoare activități fizice în aer liber, să învețe tainele sporturilor și să se relaxeze sunt bineveniți.

Ziua va fi încheiată cu alte două meciuri de baseball din cadrul Cupei României. Toate manifestările sportive vor avea loc pe stadionul „Gheorghe Hagi”. Intrarea este LIBERĂ, iar spectacolul, garantat.