Primăria Botoşani preia peste 37.000 de mp de teren de la MApN pentru a realiza un camping şi o parcare

Un teren de peste 37.000 de metri pătraţi, care a aparţinut Ministerului Apărării Naţionale, va fi preluat în administrare de Consiliul Local al municipiului Botoşani. Consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care s-a iniţiat procedura trecerii imobilului respectiv din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Botoşani şi administrarea Consiliului Local.

Terenul, care se află în vecinătatea Parcului Regional de Agrement, Turistic şi Sportiv Cornişa, va fi utilizat de municipalitate pentru amenajarea unei parcări pentru autobuze şi autocare, dar şi pentru zonă de campare a rulotelor. “Acest imobil va fi utilizat în vederea edificării de obiective de investiţii de utilitate publică, respectiv extinderea activităţii din cadrul Parcului Regional de Agrement, Turistic şi Sportiv Cornişa“, se arată în raportul de specialitate care a stat la baza hotărârii Consiliului Local.

Parcul Cornişa, care ar urma să fie dat în folosinţă în 2018, a fost amenajat printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 20 de milioane de euro. El este cel mai mare parc de acest gen din regiunea de Nord-Est