Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, preocupat de pregatirile pentru programul Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu este preocupat de pregatirile pentru programul Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021. La începutul acestei săptămâni s-a aflat la Timișoara unde a participat la semnarea unui parteneriat de mobilitate între Asociația Timișoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii (ATCEC) și un important producător de automobile. În cadrul parteneriatului va fi pusă la dispoziția ATCEC o flotă de automobile, autoutilitare și autocare pentru logistică, transportul oficialităților, al invitaților și al echipamentelor în cadrul programului cultural Timișoara 2021.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a declarat că instituția pe care o reprezintă va sprijini Programul Timițoara capitală europană culturala 2021, ca să primească finanțarea de care este nevoie și să funcționeze la potențialul său maxim. ”De asemenea, Ministrul Culturii s-a întâlnit și cu Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pentru a discuta despre colaborarea dintre cele doua institutii.

Ministrul Gheorghiu a revenit de curand de la Bruxelles, unde a reprezentat România la sesiunea Cultură şi Audiovizual a Consiliului Educație, Tineret, Cultură și Sport.
în cadrul căreia s-a dezbatut potențialul de inovare a industriilor culturale, creative și audiovizuale europene.