Frumusețile României. Rânca – o stațiune cu potențial turistic ridicat

Dacă îți dorești o vacanță la munte în care să te bucuri de liniște, dar în același timp să poți să practici sporturi de iarnă și să admiri peisaje deosebit de frumoase, Râncă te așteaptă cu o mulțime de unități de cazare ce oferă confort sporit, cu dotări foarte bune pentru sporturile de iarnă și cu lipsă aglomerației din stațiunile mult mai cunoscute, se arată într-un comunicat de presă.

Râncă este spațioasă și confortabilă, chiar dacă nu este chiar atât de ușor de accesat. Acest lucru poate să fie unul bun, însă. Situată în munții Parâng, poate să ofere destul de multe lucruri atractive.

Care sunt punctele forțe ale stațiunii Râncă?

·Altitudinea. Este situată la 1600 de metri altitudine, ceea ce înseamnă că se bucură pe perioade foarte lungi de timp de zăpada.
·Peisajele. Peisajele din jurul stațiunii sunt incredibile, în apropiere fiind și cel mai înalt drum din țara: Transalpina.
·Istoria. Deși nu este foarte cunoscută, stațiunea Râncă a fost înființată încă din anul 1930, ceea ce i-a dat timp să își construiască o istorie foarte interesantă.
·Preturile. Râncă se remarcă și prin prețuri ceva mai mici decât cele practicate în alte stațiuni mai cunoscute, ceea ce poate să însemne o atracție extrem de importantă.

Cel mai apropiat oraș de această stațiune este Târgu Jiu, care se află la 62 km, un oraș care, de asemenea, merită toată atenția.

Ce poți face odată ce ai ajuns la Râncă?

Evident, o prima activitate pe care o poți face și pe care o caută cei mai mulți oameni, este schiul. Stațiunea te întâmpina cu o salbă de cinci părții, destinate începătorilor și celor care au o pregătire medie în ceea ce privește alunecarea pe zăpada.
Pârtia pentru începători este cea mai bine dotată, această având telesji, nocturnă, sonorizare și o mini partie pentru copii.
Chiar dacă cele cinci părții nu sunt destinate avansatilor Râncă oferă și mai multe variante de sport extrem pe zăpada, organizate în jurul acestora. De asemenea, cei care au o experieta mare pot să se bucure de schi de tură practicat în împrejurimi. Avantajul este faptul că u există riscuri precum avalanșele sau viscolul.

Pe timp de vară, posibilitățile rămân destul de mari. Printre activitățile preferate de ținerii care ajung aici se număra :
·Plimbarea cu ATV-urile. Este o soluție excelentă prin care pot fi explorate traseele din împrejurimi.
·Zborul cu parapantă. Datorită curenților de aer favorabili, cei care își doresc să plutească o pot face, sărind cu parapantă de pe Vârful Păpușă, Vârful Măgură sau Vârful Cerbul. Evident, acest lucru se face în mod organizat, cu ajutorul unor parapante în tandem.

Există și o serie de alte obiective turistice, ce pot fi bifate de către turiștii care aleg să își petreacă vacanță la Râncă:
·Pestera Muierilor. Este o peșteră deosbit de frumoasă, care are 4 niveluri carstice și se întinde pe o suprafața de 19 hă. Este accesibilă foarte ușor și oferă un traseu lung de 3566 de metri, care este amenajat pentru o bună parte. Din anul 1955, Peșteră Muierilor este declarată Monument al Naturii. Odată ajunși aici, turiștii pot descoperi o mulțime de stalactite și stalagmite, care au forme deosebite. De asemenea, pot fi descoperite și scheletele anumitor mamifere care au trăit aici: urși de peșteră, hienă, leu sau lup de peșteră.
·Transalpina. Este un drum accesibil doar pe timp de vară și este declarat a fi cel mai înalt drum din țara. Acesta pleacă din localitatea gorjeana Novaci și oferă o priveliște care impresionează. Este unul dintre puținele drumuri care îți oferă priveliști impresionante din mașină: cascade, izvoare, pajiști deosebit de frumoase și mulți munți.
·Targu Jiu. Într-un final, se poate descoperi și orașul lui Brâncuși, unde se află principalele lui opere: Coloană Infinitului, Poartă Sărutului și Masă Tăcerii. Toate cele trei obiective principale sunt poziționate unul în apropierea celuilalt, așadar, îți va fi foarte ușor să le vizitezi în doar câteva ore, fără o agitație prea mare.