Fondul lui W.Buffett a ajuns la 100 mld. dolari, dar a identificat puține oportunități de investiții

Fondul de investiții Berkshire Hathaway, deținut de miliardarul Warren Buffett, a ajuns la 100 de miliarde de dolari, bani lichizi, la finalul celui de-al doilea trimestru, dar proprietarul nu a găsit în ultima vreme prea multe oportunități de investiții, relatează Bloomberg.

Din cauza faptului că Berkshire nu plătește dividende și cumpără rar propriul capital, Buffett trebuie să găsească metode pentru a investi banii, scrie Bloomberg.

„Ar fi minunat să facă banii aceia să circule, dar lista companiilor pe care dorește să le dețină este foarte, foarte mică”, a spus Davis Rolfe, director de investiții la Wedgewood Partners, manager care supervizează inclusiv capitalul Berkshire.

La întâlnirea anuală din mai, Berkshire a declarat că nu a mai achiziționat nimic de foarte mult timp și că nu ar trebui să păstreze atâția bani pentru o perioadă lungă.

Buffett a investit în foarte puține lucruri anul acesta. Berkshire Hathaway și-a dublat investiția în Apple, aceasta ajungând la 133 de milioane de acțiuni în primul trimestru din 2017, după ce a cumpărat milioane de acțiuni. Berkshire a realizat două fonduri mici de investiții, unul în real estate și unul într-o unitate de microfinanțare care acordă credite ipotecare.

Berkshire a finalizat o înțelegere, luna trecută, pentru a cumpăra cea mai mare uzină electrică din Texas, pentru 9 miliarde de dolari.

Berkshire a înregistrat venituri nete în valoare de 4,26 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2017.