Compania românească Simultec a produs un nou simulator de zbor de câteva milioane de euro ce va fi exportat in Africa

Compania românească Simultec a anunţat, miercuri, că a produs un nou simulator de zbor, de ultimă generaţie, ce va fi folosit pentru antrenarea piloţilor de elicoptere de nouă generaţie.

”E un simulator de 9 tone, produs sută la sută în România de ingineri şi programatori care au absolvit cursurile facultăţilor din România”, informează comunicatul.
Simulatorul de zbor de elicoptere are o platformă care permite şase grade de mişcare, astfel încât piloţii pot simula fiecare mişcare.
”În plus, tehnologia folosită îi ajută chiar şi pe cei mai experimentaţi piloţi să îşi testeze reacţiile chiar şi în cele mai dure scenarii: oprirea motoarelor, daune după provocate de forţe inamice, condiţii meteo extreme”, arată comunicatul.
Simulatorul va fi exportat în Africa. Fabrica Simultec poate produce în paralel până la cinci simulatoare. În medie durează opt luni construcţia simulatorului.
Fabrica românească este cel mai mare producător de simulatoare din Europa, iar în uzina din Măgurele se produc şi simulatoare de submarine, nave militare tancuri şi avioane de luptă.
90% din producţia fabricii merge la export, iar în ultimul an au fost livrate simulatoare de ultima generaţie pentru clienţi din SUA, Asia, Africa şi Europa.
Simultec Romania este deţinută de compania Elbit Systems, unul dintre cei mai mari producători de echipamente militare din lume. În România, Elbit are peste 500 de angajaţi şi trei fabrici.
 sursa: news.ro