Ce este o casa inteligenta?

Tehnologia caselor inteligente vă pune la dispoziție noi modalități de a vă gestiona căminul, oferindu-vă liniștea sufletească și siguranța dorită oriunde v-ați afla. De la încălzire la luminile casei și la modul în care măsurați cantitatea de energie pe care o consumați – tehnologia inteligentă pentru acasă vă poate ajuta să economisiți timp, să economisiți bani și să vă rezervați mai mult timp pentru lucrurile care contează cel mai mult.

Cum vă poate ajuta o casă inteligentă?

Vă puteți gestiona locuința fără niciun efort, oriunde v-ați afla. Vă puteți controla luminile și încălzirea cu telefonul – nu va trebui niciodată să încălziți o casă goală sau să vă faceți griji dacă ați uitat fierul de călcat în priză. Aveți liniște sufletească atunci când sunteți în afara casei și puteți verifica în timp real prin produsele inteligente dacă ușa de la intrare  sau ferestrele au rămas deschise sau au fost deschise de altcineva. Puteți urmări consumul de energie și în felul acesta vă puteți reduce cheltuielile cu ajutorul contoarelor inteligente. Puteți construi o casă inteligentă care să se potrivească nevoilor dvs. atunci când configurați produsele inteligente care vor lucra complementar pentru trebuințele căminului dvs.

Încălzirea

Cu un termostat inteligent, puteți controla încălzirea de pe smartphone. Puteți activa sau dezactiva încălzirea, puteți schimba temperatura sau chiar configura programele de încălzire.

Lumina

Luminile inteligente vă permit să controlați sistemul de iluminare de pe smartphone. Puteți schimba culoarea becurilor, intensitatea acestora sau le puteți porni sau opri.

Camere de supraveghere

Camerele de supraveghere vă ajută să vă protejați casa atât din afară, cât și din interior.

Cu transmisia HD în direct, viziunea nocturnă și audio bidirecțional, veți putea vedea și vorbi cu oamenii (sau animalele de companie!). Camerele funcționează 24 de ore pe zi. Dacă camerele detectează persoane, mișcare sau sunet în timp ce sunteți plecat de acasă, acestea vă vor ține la curent prin notificări pe smartphone.

Prize și întrerupătoare inteligente

Prizele și întrerupătoarele inteligente sunt foarte utile, deoarece vă permit să controlați aparatele pe care le conectați în ele, direct de pe smartphone.

Acestea reprezintă o modalitate excelentă de a experimenta avantajele tehnologiei pentru a avea o casă inteligentă. Gândiți-vă, nu va trebui să vă mai faceți griji că ați uitat fierul de călcat în priză!

Senzori

Senzorii inteligenți aplicați la geamuri sau uși și senzorii pentru mișcare vă permit să știți ce se întâmplă atunci când nu sunteți în preajmă, plus senzorii de detectare a scurgerilor și a funcției boilerului vă ajută să observați problemele înainte ca acestea să scape de sub control.

Produsele şi sistemele inteligente pentru casă pot fi utilizate în moduri diferite și le puteți configura cu ușurință pentru a vă satisface nevoile. Dacă doriți mai mult confort sau niciun stres când lipsiţi de acasă, dacă doriţi ca efracţiile să nu mai reprezinte un risc, va trebui doar să alegeţi cele mai bune soluţii pentru transformarea casei dumneavoastră într-una inteligentă care să vă acopere toate nevoile.

Sursa: articol EKOINSTAL