BearingPoint a anunțat astăzi că își extinde Centrul de Excelență pentru Consultanță în Securitate (CoE) din România

Firma de consultanță în management și tehnologie BearingPoint a anunțat astăzi că își extinde Centrul de Excelență pentru Consultanță în Securitate (CoE) din România.  BearingPoint  îi va ajuta pe clienții săi să își continue activitatea în condiții de securitate în acest mediu complex și dinamic. Apelând la inovații de anvergură și capacități în continuă creștere, BearingPoint dezvolta un portofoliu ambițios care include securitatea cibernetică, securitatea aplicațiilor și securitatea IoT/Industry 4.0.

„Reziliența cibernetică este un punct de interes major al Centrului de Excelență pentru Securitate, în condițiile în care cererea de servicii de securitate a informațiilor este în creștere la nivel global. Avem avantajul că există un flux continuu de talente dinspre universități spre comunitatea cibernetică din România, aceste talente fiind în mod constant la cel mai înalt nivel din Europa, astfel cum s-a dovedit la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC). Mai mult, România oferă deja stabilitate cibernetică în regiune și are succes în domeniile apărării împotriva amenințării cibernetice și al serviciilor de securitate externalizate”, afirmă Christian Gurny, Partener BearingPoint România.

„Sunt mândru că fac parte din această provocare extraordinară”, spune Sergiu Zaharia, șef al Centrului de Securitate Cibernetică, BearingPoint București. „Sunt implicat de mulți ani în comunitatea internațională a securității cibernetice și cred că piața este mai mult decât pregătită pentru următorul pas în implementarea și operaționalizarea conceptelor de reziliență cibernetică de generație următoare. Comunitatea securității cibernetice din România este foarte avansată și, în prezent, atragem talentele de vârf care vor constitui coloana vertebrală a centrului nostru CoE”.