Banca Transilvania şi Fondul European de Investiţii vor acorda împrumuturi în valoare de 100 milioane lei sectorului IMM

0
77

Banca Transilvania şi Fondul European de Investiţii (FEI) – Iniţiativa pentru IMM (POIIMM) facilitează accesul IMM-urilor la împrumuturi avantajoase. Începând cu 20 septembrie a.c., BT acordă finanţări cu garanţii europene, destinate creşterii afacerii sau susţinerii capitalului de lucru. Acesta este un nou program prin care banca susţine spiritul antreprenorial, investiţiile şi crearea de locuri de muncă, arată un comnunicat al băncii.

Datorită acordului de garantare dintre BT şi FEI, Banca Transilvania va oferi împrumuturi în valoare totală de ?100 de milioane de euro. Tranzacţiile garantate beneficiază de susţinerea Uniunii Europene prin programul Iniţiativa pentru IMM, finanţat de Uniunea Europeană prin FEDR şi Horizon 2020 şi de către Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii.

Pentru astfel de finanţări, IMM-urile pot aplica online, pe siteul BT sau în oricare dintre cele peste 500 de sedii ale Băncii Transilvania. Conform definiţiei europene, IMM-urile sunt companiile care au în ultimul exerciţiu financiar încheiat o cifră de afaceri de până la de 50 milioane de euro sau active totale de până la 43 milioane de euro şi maxim 250 de angajaţi.

Creditele sunt acordate atât în lei, cât şi în euro. Garanţia pe care un IMM o primeşte este de 60% din valoarea împrumutului. Perioada minimă de creditare este de 2 ani, iar perioada maximă, de 12 ani.
Programul are o adresabilitate foarte mare din punctul de vedere al domeniilor în care au activitate IMM-urile.

Banca Transilvania a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeană de Investiţii şi cu Fondul European de Investiţii, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail.

BT are peste 7.000 de angajaţi, peste 500 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială.AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here