În această vacanță, Primăria Capitalei trimite mii de elevi și studenți în tabere gratuite

Un numar de 16 mii de elevi bucureșteni vor pleca, vara aceasta, la mare.

Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, îi trimite pe litoralul românesc și grecesc pe toți cei care s-au implicat în activităti școlare și extrașcolare, pe parcursul anului 2016-2017. Elevi din clase primare, gimnaziale, liceeni, dar și peste 2000 de profesori, se vor bucura de o săptămană gratuită în stațiunile de la malul mării, Comorova, Neptun, Costinești, Vama Veche, dar și în stațiunea Paralia Katerini, din Grecia.

Peste 2000 de elevi care s-au remarcat în activitătile și proiectele sportive organizate de PMB, prin PROEDUS, își vor petrece vacanța de vară pe litoralul românesc și cel grecesc. Tot atâția liceeni, înscriși în programul „Fii și tu voluntar PROEDUS!”, se vor distra la mare. Alte câteva mii de tineri, olimpici și șefi de promoție de gimnaziu și liceu, își pregătesc bagajele pentru vacantă.

Primarul Municipiului București, Gabriela Firea, a premiat, anul acesta, și 2.000 de profesori coordonatori ai elevilor olimpici, diriginti ai șefilor de promotie, antrenori ai sportivilor premiati și cadre didactice implicate în proiectele din cadrul Parteneriatului Civic pentru Educație-CIVITAS. Și ei își vor petrece o săptămână din vacanță la Vama Veche. Proiectele CIVITAS le-au oferit posibilitatea altor 2500 de elevi bucureșteni, care au optat să se dedice activităților non-formale, să plece la mare.

Pentru toți aceștia urmează două luni de plajă, distracție și un program care imbină relaxarea, cu jocul și momentele petrecute alături de prieteni. Elevii se vor bucura de activități variate, de la workshop-uri de consiliere și orientare în carieră, competiții, cantonamente și activități sportive, până la evenimente multimedia, cultural artistice și recreative.

Scoli de vara gratuite pentru studenti

Primăria Municipiului București prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB) organizează si pentru studenti Școli de Vară tematice în perioada 19 iunie – 21 iulie 2017, pe litoralul românesc, în stațiunile Neptun, Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Olimp, Costinești și Constanța.

Prima serie de participanți în cadrul școlilor de vară (19-25 iunie) este in stațiunea Neptun, iar Școala de Vară tematică se va desfășura pe parcursul a 7 zile. Cazarea și cele 3 mese pe zi sunt gratuite, fiind asigurate de către Primăria Generală a Municipiului București prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB).

Activitățile de tipul atelierelor de educație non-formală precum și competițiile sportive din cadrul Școlii de Vară se vor derula în zilele de marți, miercuri, joi și vineri.

Sursa: Amos News